Överraskande effektivt för atopi
Professorn led av en immunsjukdom som kallas pediatrisk nefrotiskt syndrom som gjorde det svårt att ordentligt utsöndra urin, så han var tvungen att få steroidbehandling upprepade gånger, men när läkemedelsbehandlingen avbröts blev atopin så svår att hela familjen var tvungen att ta hand av huden. När jag återvände till min hemstad Boryeong och öppnade ett […]

Professorn led av en immunsjukdom som kallas pediatrisk nefrotiskt syndrom som gjorde det svårt att ordentligt utsöndra urin, så han var tvungen att få steroidbehandling upprepade gånger, men när läkemedelsbehandlingen avbröts blev atopin så svår att hela familjen var tvungen att ta hand av huden.

När jag återvände till min hemstad Boryeong och öppnade ett hudvårdsrum använde jag av misstag ett lerprov för min son, men barnets röda hud förbättrade dess fuktgivande kraft och återhämtade sig till sin egen hud.

Sonen bekräftade att lera var effektiv för atopisk dermatit, men saknade teoretiskt stöd, så han gick in på forskarskolan 2010 och började ägna sig åt forskning om lera.

Med hjälp av sin rådgivare publicerade han en magisteruppsats i Iran som heter 'Improvement of atopic skin using earth', som är den första avhandlingen som ympar lera på huden. Dessutom ansökte den om patentregistrering för lerbehandling, och det är första gången som inhemska tillgångar används för patentregistrering.

Från och med det här papperet började papper från juniorer som applicerade Boryeong-lera på aknehud och hårbottenvård, och alla var naturligtvis meningsfulla.

Sedan 2013 föreslog KBS veteranlag att filmen skulle visas i den 483: e episoden av "Healing with Nature" och genomförde gemensam forskning.

I en avhandlingstävling som värd Boryeong City presenterade han ett forskningsarbete om 강남안마 förbättring av atopiska hudsjukdomar med hjälp av lera och fick Boryeong borgmästarpris.

Han sa, "Jag vill göra Boryeong-lerterapi till ett internationellt lyxmassageprogram som Hawaiian Lomi, Chinese Chuna, Thai Chuna och Japanese Shiatsu massage." Professor Bok sa att det är synd att det finns mycket få data om lera forskning i Korea.

Professor Bok, utan ånger, föreslog ett atopiskt läkande läger med hjälp av lera till Boryeong City Health Center. Tidvattenlägenheterna på västkusten räknas som en av världens fem största tidvattenlägenheter och Boryeong tidvattenlägenheter är de bästa. Dessutom har Seongjusan Natural Recreational Forest fått ett bra svar genom att hålla 'Atopy Healing Camp' med lera sedan 2016 och acceptera förslaget att den täta skogen, konstiga stenar och klara dalar har en magnifik utsikt till den punkt där himlen är osynlig. Förra året genomförde vi ett online-läger med hjälp av en leraupplevelsessats, och resultaten var bra.

Som ett resultat av att genomföra en tillfredsställelseundersökning på 30 atopiska barn och deras familjer befanns svaret vara nära 100% positivt. Enligt "Atopic Healing Online Camp Result Report" från 2020, genomförd av Boryeong Health Center, svarade 5 av 6 frågor om tillfredsställelse (sjukdomsförståelse, datatillfredsställelse, lärobokstillfredsställelse, platsnöjdhet, avsikt om återdeltagande) att de var 100% nöjda, och en (97%) svarade att det pedagogiska film var för kort och en besvikelse.

Professor Bok, som håller på att examen i år, sa, "Jag tog det första steget för att vetenskapligt bevisa varför lera är bra för huden." För närvarande kommer vi att fokusera på datainsamling. ”

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다