Mode tar ledningen inom miljöskydd
Nyligen, när konsumenternas medvetenhet om miljöföroreningar och sociala röster om miljövänlig ESG-hantering ökar, försöker modebranschen också olika förändringar för hållbar förvaltning. Den mest anmärkningsvärda förändringen bland dem är utvecklingen av miljövänliga material. Under tiden har modevärlden använt billig polyester som huvudmaterial. Polyester, en plast, avger inte bara tre gånger så mycket kol som bomullsfibrer under […]

Nyligen, när konsumenternas medvetenhet om miljöföroreningar och sociala röster om miljövänlig ESG-hantering ökar, försöker modebranschen också olika förändringar för hållbar förvaltning. Den mest anmärkningsvärda förändringen bland dem är utvecklingen av miljövänliga material. Under tiden har modevärlden använt billig polyester som huvudmaterial. Polyester, en plast, avger inte bara tre gånger så mycket kol som bomullsfibrer under tillverkningsprocessen utan orsakar också mycket miljöföroreningar under bortskaffandet. För att lösa problemet med miljöföroreningar introducerar modevärlden hållbart mode genom att stimulera utvecklingen av miljövänliga material som kan samexistera med naturen under hela processen för klädproduktion, konsumtion och bortskaffande.

Modemärket UNIQLO meddelade den 11: e att det introducerade en DRY-EX-polotröja med återvunnen 레플리카순위 polyester extraherad från plastflaskor. I samarbete med Toray, ett världsberömt företag för textilkemikalier, pulveriserade och tvättade UNIQLO de återvunna PET-flaskorna, gjorde dem till återvunna polyesterflis och återföddes som en tråd som kan appliceras på produkter. Under en säsong förra året återvanns och återvinns cirka 48 miljoner PET-flaskor, och koldioxidutsläppen från produktionsprocessen minskade med en tredjedel jämfört med konventionell polyester. Detta motsvarar plantering av 70 000 cederträd. Användningen av återvunnen polyester är effektiv inte bara för avfall utan också för att minska koldioxidutsläppen.

Förutom produkter som använder PET-flaskor, minimerar UNIQLO själva avfallet genom att återvinna trådar som kastas bort i tillverkningsprocessen. Den nyligen lanserade ”Single Strap Backpack” är en produkt som använder återvunnen nylon tillverkat av garn som kastas bort på fabriken som en del av väskmaterialet. Det kasserade garnet samlades in för att avlägsna orenheter, sorterades och tvättades och gjordes sedan till återvunnet nylonflis för att producera ett nytt garn. 30% av nylonmaterialet som används för påsens yttermaterial är återvunnen nylon och den har återfödts som en ryggsäck med en rem med minimal design genom att blanda den med bomull.

Hyosung Advanced Materials levererade nyligen krockkuddetyg till det industriella modemärket 'Kanghyuk' utan kostnad. Airbag-tyget från Hyosung Advanced Materials är en produkt som inte kan säljas eftersom den inte uppfyller specifikationer som dimensioner och räcker för att göra 700 jackor. 'Kanghyuk' producerade 23 typer av kläder som jackor och byxor med begreppet skidkläder och presenterade en kollektion i början av maj. Detta samarbetsprojekt genomfördes när ordförande Cho Hyun-joon, som vanligtvis var mycket intresserad av miljövänligt mode och textiltrender, först föreslog samarbete med 'Kang Hyuk'.

Piñatex, ett konstläder tillverkat genom att extrahera fibrer från ananasskinn, är ungefär en fjärdedel lättare än djurskinn och har en vattentät effekt, vilket gör det till ett miljövänligt material som nyligen har belysts. Hugo Boss, ett berömt tyskt kostymmärke, tillverkade skor av materialet och lanserade det. Konstläder av petrokemikalier är skadligt för miljön om det förbränns eller deponeras efter användning, men dessa miljövänliga lädermaterial är miljövänliga genom att de är lätt nedbrytbara i vatten, koldioxid och organiskt material på grund av den biologiska effekten av mikroorganismer .

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다